Premiile Ad Astra
Revista Ad Astra
Biblioteca de știință
Cartea albă
Topul universităților
Who's who
Publicații
Teze și dizertații
Asociația Ad Astra
 
Comunicate
Știri
Evenimente
Oportunități de finanțare
 
Login
Înregistrare
 
>> English
 
   
 

Bogdan-Ioan Coculescu

Centrul de Cercetari Stiintifice Medico-Militare al Ministerului Apararii Nationale, Bucuresti, România

Pagina web personală: https://www.researchgate.net/profile/Bogdan-Ioan_Coculescu
Trimite un email

Născut(ă) în 1971

Interese: genetical, polymerase chain reaction (PCR) technique, multiresistant to antibiotics (MDR), burning mouth syndrome (BMS)

Detalii:
Colonel dr. Coculescu Bogdan-Ioan este medic primar in specialitatea Medicina de laborator, doctor in Stiinte Medicale - specialitatea Genetica, seful Sectiei Protectie Medicala Antiinfectioasa si Urgente Epidemiologice al Centrului de Cercetari Stiintifice Medico-Militare Bucuresti din cadrul Ministerului Apararii Nationale (din febr. 2016, prin concurs pe post), sef de lucrari (si sef de Disciplina) la disciplinele Bacteriologie. Microbiologie, Virusologie, Parazitologie la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii "Titu Maiorescu" Bucuresti.
In 1996 a absolvit Facultatea de Medicina a UMF "Carol Davila" - Institutul Medico-Militar Bucuresti (cu media la licenta 10).
In anul 1997 a fost medic stagiar Medicina generala la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" Bucuresti (Clinica Medicala III), iar ulterior a indeplinit succesiv functia de medic-sef (si sef infirmerie) al Batalionul 71 Tancuri din compunerea Brigazii 7 Tancuri Slatina si, respectiv, al Batalionului 49 Protectie Nucleara, Bacteriologica si Chimica (NBC) Pitesti din compunerea Armatei 1.
Urmare a promovarii concursului national de rezidentiat organizat de Ministerul Sanatatii in sesiunea 30 nov. 1997 (clasat al 42-lea in clasamentul national), in intervalul ian. 1998 - oct. 2001 a urmat cursurile postuniversitare corespunzatoare locului scos la concurs de MApN in specialitatea Laborator clinic, biochimie, microbiologie, parazitologie si hematologie (Medicina de Laborator), efectuand stagiile de pregatire in centrul universitar Bucuresti - la Institutul Clinic Fundeni (biochimie si hematologie), Institutul "Cantacuzino" (microbiologie si parazitologie), Institutul de Virusologie "Stefan S. Nicolau" si, respectiv, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila".
In oct. 2001 a obtinut titlul de medic specialist in urma promovarii examenului de specialitate, iar in iunie 2009 devine medic primar in specialitatea Medicina de Laborator.
In perioada 15 febr. 2002 - 31 ian. 2016 (timp de 14 ani) a fost seful Laboratorului de Microbiologie, Parazitologie si Virusologie al Centrului de Medicina Preventiva Bucuresti din cadrul Ministerului Apararii Nationale (prin concurs pe post).
Intre anii 2004 (febr.) - 2010 (dec.) a fost doctorand in specialitatea Genetica la Facultatea de Medicina a UMF "Carol Davila" Bucuresti (in cadrul doctoratului a sustinut trei examene, trei referate, a publicat sase articole stiintifice in domeniul de cercetare si a prezentat un poster la Congresul Asociatiei Medicale Romane, Academia Romana, 2009), iar in april. 2011 si-a sustinut teza de doctorat.
In perioada 2006-2009 a fost membru in grupul de lucru din cadrul Directiei Medicale a M.Ap.N. care a conceput, proiectat, receptionat si certificat la nivel national Modulul de Medicina Preventiva al primului Spital Militar de Campanie romanesc de nivel ROL 2.
In perioada 1 febr. 2010 - 30 iunie 2011 a fost detasat la Centrul de Cercetari Stiintifice Medico-Militare (CCSMM) al Ministerului Apararii Nationale (in cadrul Laboratorului de Epidemiologie si Urgente epidemiologice si ulterior, Laboratorul de Toxicologie analitica - Clinica ATI II Toxicologie Clinica a Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti).
In april. 2011 a obtinut atestatul in "Managementul Serviciilor de Sanatate" in urma absolvirii cursului organizat de Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar in perioada oct. 2010 - mart. 2011. Acest program de pregatire a fost echivalat de catre Directia Management Resurse Umane a Ministerului Apararii Nationale prin adresa DMRU A 750/06.10.2011 cu "Cursul postuniversitar de conducere" corespunzator domeniului de activitate a functiei.
Pentru activitatea de diagnostic microbiologic care este o preocupare constanta a ofiterului, a executat mai multe misiuni in tara la exercitii militare ("DEMEX 05", "ROUEX 09", iar in 2011 doua SIMFTX-LFX-uri, cu trupe in teren si trageri reale de lupta) alaturi de unitati si mari unitati care urmau sa fie dislocate in teatrele de operatii din Irak si Afganistan.
In sept. 2013 a participat la exercitiul medico-militar comun "MEDEX 2013" cu Garda Nationala a Statului Alabama (SUA).
In perioada 24-28 mai 2015 a participat la Constanta la exercitiul national intrunit de nivel tactic din cadrul "Romanian Trident 2015" condus de Comandamentul Fortelor Intrunite din Statul Major General, de evaluare operationala si certificare a echipei medicale nominalizata pentru Forta de raspuns a NATO in 2016 (NATO Response Force-NRF 2016). (Forta de raspuns a NATO sau NRF reprezinta o structura militara avansata din punct de vedere tehnologic, flexibila, usor de dislocat, interoperabila si sustenabila, incluzand elemente de uscat, maritime, aeriene si trupe speciale - in total 13.000 militari - pregatite sa se deplaseze rapid oriunde este nevoie si capabile sa se autosustina in orice loc de pe glob).
Tot pentru competenta sa medicala in diagnosticul microbiologic, intre 15-21 iunie 2015 a participat la exercitiul multinational NATO Trident Joust 2015 (TRJT 15), de nivel intrunit, desfasurat pe teritoriul Romaniei si coordonat de Comandamentul NATO al Fortelor Aliate Intrunite de la Napoli (Italia), pentru a testa Forta de Raspuns la criza (NATO Response Force-NRF 2015), in cadrul consolidarii prezentei NATO in Europa de Est.
Pe parcursul aceluiasi an (2015) ofiterul-medic a elaborat si implementat procedurile specifice de lucru ale laboratorului de Bacteriologie, Virusologie si Parazitologie care au stat la baza certificarii acestuia la Ministerul Sanatatii ca laborator care efectueaza monitorizarea calitatii apei potabile. De asemenea, a elaborat si aplicat procedurile specifice de lucru ale laboratorului de Bacteriologie care au stat, alaturi de celelalte documente, la baza certificarii ISO 9001:2008 (in 2011) si respectiv recertificarii (in 2014) a Centrului de Medicina Preventiva.
In perioada 14 febr. 2011 - 30 sept. 2012 a desfasurat o activitate didactica si de cercetare ca asistent universitar, titular (prin concurs) la disciplina Fiziologie din cadrul Facultatii de Medicina si Medicina Dentara a Universitatii "Titu Maiorescu" Bucuresti.
Intre 1 oct. 2012 - 1 martie 2013, in aceeasi calitate de cadru universitar la Universitatea "Titu Maiorescu", a predat cursurile la disciplina Bacteriologie anul II Medicina generala si Medicina dentara si a sustinut lucrarile practice la Medicina generala, conform curriculei universitare.
In sem. al II-lea al anului universitar 2008-2009 a fost asistent universitar (plata cu ora) la Universitatea BIOTERRA Bucuresti unde a sustinut seminariile la disciplina Drept comercial.
In paralel, d-nul colonel sef lucrari dr. Coculescu Bogdan-Ioan este licentiat in Drept, absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti (2007 - sef de promotie f.r.) si al programului de master in "Drept international si comunitar", Facultatea de Drept a Universitatii "Nicolae Titulescu" Bucuresti (2008 - al II-lea din promotia la zi).
Este absolvent al programului modular de lb. engleza la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" Bucuresti, 7 ian. 2013 - 4 iulie 2014.
Este absolvent al Programului compact cu profil psihopedagogic (nivel I si II), Universitatea "Titu Maiorescu" Bucuresti, nov. 2012 - iunie 2013.
A absolvit cursul "Analiza microbiologica a apei potabile", Institutul National de Sanatate Publica, 12-16 nov. 2012, Bucuresti.
A participat la workshop-ul "Noi cerinte privind standardizarea metodelor de testare a sensibilitatii la antibiotice. Standardul EUROCAST", INCDMI "Cantacuzino", Bucuresti, nov. 2010.
A absolvit cursul postuniversitar in specializarea Anatomie Patologica "Actualitati privind citologia cervico-vaginala in conformitate cu scorificarea Bethesda 2001", UMF "Carol Davila" Bucuresti (curs acreditat si de Colegiul Medicilor din Romania), 04-18 sept. 2010.
A participat la workshop-ul "Avian/Pandemic Influenza and Emerging Infectious Disease", organizat de Center for Disaster and Humanitarian Assistance Medicine (CDHAM) al SUA, 14-16 oct. 2008, Bucuresti.
A participat la "Workshop on Building Cooperative and Regional Approaches to Preparedness and Defence Against Bioterorrism", sub egida NATO Science for Peace and Security Programm, organizat de Centrul Zonal de Inalte Studii pentru Prevenirea Bioterorismului, Casa Academiei Romane, 24-26 oct. 2007, Bucuresti. Workshop-ul a reunit experti si oficiali din tarile aliate si partenere NATO precum si din alte organizatii internationale, inclusiv Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Uniunea Europeana.
A absolvit "Cursul de perfectionare medico-militara pentru medici specialisti si primari", Institutul Medico-Militar Bucuresti, 01-28 mart. 2006.
A absolvit programul postuniversitar de specializare "Managementul afacerilor prin proiecte" (cu media generala de absolvire 10), Academia de Studii Economice (ASE) Bucuresti, oct. 2004 - iun. 2005.
A participat la cursul de formare aprofundata in homeopatie (ciclul 1), Centre d'Enseignement et de Développement de l'Homéopathie (CEDH) Paris si Laboratoarele Boiron, la Bucuresti, oct. 1999 - iunie 2000.
A participat la numeroase Conferinte si Congrese nationale cu participare internationala (in domeniul medical).
D-l dr. Bogdan-Ioan Coculescu este autor unic sau coautor la 3 carti de specialitate. Este unic autor la trei articole stiintifice, prim autor la alte noua lucrari aparute in reviste de prestigiu de specialitate din tara si strainatate (cotate CNCSIS) pe subiectul tezei de doctorat, coautor (si autor de corespondenta) la peste sapte lucrari in domeniul medical etc., iar pentru comunicarea (prezentata sub forma de poster) "Studiul molecular al rezistentei la betalactamine a unor tulpini de Salmonella Typhimurium izolate de la copii cu diaree" a primit Diploma de Excelenta 2009 (Premiul al III-lea) - sectiunea doctoranzi, la Congresul Anual al Asociatiei Medicale Romane desfasurat la Academia Romana.
Este decorat cu "Emblema de Onoare a Armatei Romaniei", cea mai inalta distinctie a Ministerului Apararii Nationale, pentru contributia remarcabila la ridicarea prestigiului Armatei Romaniei (1 dec. 2007).
Este decorat cu semnul onorific "In Serviciul Patriei pentru ofiteri" pentru XX ani de activitate si rezultate meritorii in indeplinirea atributiilor si in pregatirea profesionala (dec. 2013).
De asemenea, a primit "Diploma de Excelenta" din partea Directiei Medicale a Ministerului Apararii Nationale pentru activitatea in cadrul exercitiului NATO "ROUEX 2009", de afirmare internationala a primului Spital Militar de Campanie de tip ROL 2 (Facilitate Medicala de Tratament/FMT ROL 2-facilitati extinse). Ulterior a indeplinit cea mai inalta functie medico-militara (Sef serviciu Medicina operationala) in misiunile de pregatire si evaluare nationala (in perioada martie - mai 2012) - in scopul stabilirii stadiului mentinerii nivelului de operationalizare si identificarii masurilor necesare pentru eliminarea limitarilor de capabilitate operationala - si, respectiv, reevaluare nationala in timpul exercitiului de antrenament in teren (FTX) "MEDEX-14" (april. 2014) in vederea mentinerii starii operationale a acestei Formatiuni Medicale de Tratament ROL 2-facilitati extinse. (Formatiunea Medicala de Tratament ROL 2 (facilitati extinse) este destinata sa asigure asistenta medicala generala si de urgenta precum si asistenta chirurgicala primara si de anestezie-terapie intensiva in conditii de dislocare in teatre de razboi, conform standardelor NATO existente in domeniul sprijinului medical al Fortei intrunite multinationale NATO - la nivel de brigada si divizie-, pentru tot spectrul de misiuni (http://www.scumc.ro/constituirea-spitalului-militar-de-campanie/ si http://www.mapn.ro/armatatv/categoria_21_pe_2010.php - emisiunea militara "Pro Patria" difuzata de televiziunea nationala TVR 1 in data de 07.07.2012 sau http://youtu.be/f3GXSzTGsjg (00:14:02-00:14:17).
Pentru monografia "Consideratii asupra mecanismelor de rezistenta bacteriana la antibiotice" a primit "Diploma Salonului National de Carte Universitara" (ed. a VIII-a), acordata de UMF "Carol Davila" cu ocazia Zilelor UMF "Carol Davila", Salonului National de Carte Universitara si Zilelor Studentilor Medicinisti, 30 sept.-5 oct. 2012, Bucuresti.
Rezultatele cercetarii sale in domeniul rezistentei bacteriene la antibiotice au fost de asemenea recunoscute si citate in mai multe articole medicale internationale cotate ISI Thomson Reuters, de Manning si Kuehn (2011) de la Duke University Medical Center, Durham, North Carolina (SUA), Vong si Auclair (2012) - McGill University, Montréal, Quebec (Canada), Swick si colab. (2014) de la Baylor College of Medicine, Houston, Texas (SUA), Balsalobre si colab. (2014) - Faculdade de Saúde Pública, Universidade de Sao Paulo (Brazilia), Vincent si colab. (2014) - Université Laval, Quebec (Canada), Matyushkina si colab. (2014), Universitatea Nationala de Medicina din Odesa (Ucraina), Taha si Abdulamir (2015) de la Universitatea Al-Nahrain (Bagdad, Irak), Vijayalakshmi M. et al.(2016). De asemenea, lucrarile sale au fost citate de Burduniuc si colab. (2011 si 2012) de la Centrul National de Sanatate Publica, Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie Nicolae Testemitanu si respectiv, Institutul de Microbiologie si Biotehnologie al Academiei de Stiinte a Moldovei, Chisinau.
Si alte studii medicale ale sale au fost citate recent de Sotorra-Figuerola D. si colab. (2016) de la Universitatea din Barcelona (Spania), Mavrogiorgou si Juckel (2016) - Universitatea din Bochum (Germania), Kisely S. (2016) - de la Facultatea de Medicina, Universitatea din Queensland (Australia), de Araújo Lima si colab. (2016), Renton T. si De Laat A. (2016), Yunus M.B. (2015) de la College of Medicine, University of Illinois, Peoria (SUA), Cafaro si colab. (2015) - Centrul de Studii al Scolii Dentare, Universitatea din Torino (Italia), de Spanemberg J.C. et al. (2015) - Faculdade de Odontologia, Pontifícia Universidade Católica do Rio Grande do Sul (PUCRS), Porto Alegre (Brazilia), de Armenteros J.M.F. et al. (2015) de la Hospital Universitario Arnau de Vilanova si Hospital Provincial Santa Maria, ambele din Lleida (Spania), precum si de Adamo D. si colab. (2015) - Universitatea "Federico II" din Napoli (Italia).
Un numar de 4 dintre articolele publicate s-au bucurat de recenzii favorabile in ziarul "Viata Medicala" (nr. 3/23 ian. 2013, nr. 44/3 nov. 2007, nr. 35/1 sept. 2007 si, respectiv, nr. 15/13 apr. 2007).
Este membru fondator al Asociatiei Medicale Romane pentru Plasmafereza (2011), iar din anul 2014 este vicepresedinte al AMRP. Este membru al Asociatiei de Caritate din Armata Romaniei - CAMARAZII (din 2012). De asemenea, este membru al Colegiului Medicilor din Romania (cu drept de libera practica medicala), membru al Asociatiei Medicilor si Farmacistilor Militari din Romania (AMFMR), membru al Asociatiei Laboratoarelor Medicale din Romania (ALMR) - fosta Fundatie de Laborator Clinic "Marcela Zamfirescu Gheorghiu" (din 1999) si membru al Societatii Romane de Telemicroscopie.
A absolvit Liceul "Zinca Golescu" din Pitesti, profilul fizica-chimie (1989).
Este casatorit si are 2 copii minori.

Publicații relevante:
• Coculescu Bogdan-Ioan, Purcărea V. L., Coculescu E. C. Product policy - the main component of the marketing mix in the Romanian health services. Journal of Medicine and Life, 9(1), pp. 49-51, 2016.
• Căpitănescu C., Macovei Oprescu A., Supeanu A., Coculescu Bogdan-Ioan, Strâmbu V., Macovei R. A., Manole G. Comparative assay of Vipera ammodytes antivenom potency. Journal of Enzyme Inhibition and Medicinal Chemistry, ISSN 1475-6366 (Print), 1475-6374 (Online), (IF=2. 332), 31(2), pp. 1-5, 2016.
• Constantinescu A., Coculescu E. C., Coculescu Bogdan-Ioan. Arta de a percepe realitatea pacientului. In Congresul Național de Homeopatie clinică (ARHC) cu participare internațională " Tratamentul homeopatic de la poveste la știință" , 09-11 oct., București. 2015.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Coculescu E. C. (corresponding author), Radu A., Petrescu L., Purcărea V. L. Market policy as an innovative element of marketing in the Romanian healthcare services - an approach focused on the patient . Journal of Medicine and Life, 8(4), pp. 440-443, 2015.
• Stan C. A. (coord. ), Bălăeț C., Bogdan-Ioan Coculescu, Dincă G. V., Epuran S., Gherasim I., Hârșovescu T., Istode C., Roșulescu R., Tanasi M. C., Tudorache I. S., Vlaic S. G. Teste de pregătire pentru admiterea în învățământul superior medical - ediția a doua, revizuită și adăugită. Editura ETNA, ISBN 978-973-1795-64-5, 2015.
• Coculescu Bogdan-Ioan (and corresponding author), Purcărea V. L., Coculescu E. C. A strategy to identify opportunities for innovation in Romanian healthcare services. Journal of Medicine and Life, 8(3), pp. 333-335, 2015.
• Coculescu E. C., Manole G., Coculescu Bogdan-Ioan (corresponding author), Purcărea V. L. Burning mouth syndrome: controversial place as a symptom of Oro-dental pathology. Journal of Medicine and Life, 8 (Special Issue), pp. 34-37, 2015.
• Coculescu Bogdan-Ioan (and corresponding author), Palade A. M., Delcaru C., Pircalobioru G., Berteșteanu Ș. Phenotypic and genotypic characterization of Salmonella Typhimurium strains producing extended-spectrum beta-lactamases (ESBLs) isolated from children (under 4 years of age) with diarrhea in Romania. Romanian Biotechnological Letters, ISSN 1224-5984, (IF=0, 412), 20(3), pp. 10478-85, 2015.
• Purcărea V. L., Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondență), Coculescu E. C. Improving the quality of Health Care in the Romanian public health system - a priority in the reform process. Journal of Medicine and Life, 8(2), pp. 166-170, 2015.
• Purcărea V. L., Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondență), Coculescu E. C. The concept of marketing in the public-private partnership in the Romanian medical system. Journal of Medicine and Life , 7 (Special Issue 3), pp. 20-22, 2014.
• Coculescu E. C., Radu A., Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondență). Burning mouth syndrome: a review on diagnosis and treatment . Journal of Medicine and Life, 7(4), pp. 512-515, 2014.
• Coculescu E. C., Părlătescu I., Gheorghe C. L., Țovaru Ș., Țiplică G. S., Coculescu Bogdan-Ioan. A clinical study of the relationship between burning mouth syndrome and allergens from the dental materials (poster). In Congresul Internațional " Updates in Complex Esthetic Oral Rehabilitation" (3rd Edition), Facultatea de Medicină Dentară, Universitatea Titu Maiorescu București, 16-18 oct. 2014, p. 39. Editura " Titu Maiorescu" București, ISBN 978-606-8002-93-4, 2014.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Palade A. M., Purcărea V. L. Multiresistance to antibiotics of Salmonella enterica serovar Typhimurium strains producing extended spectrum beta-lactamases (ESBLs) . Journal of Medicine and Life , 7 (Special Issue 2), pp. 80-82, 2014.
• Coculescu E. C., Parlatescu I., Gheorghe C. L., Tovaru S., Tiplica G. S., Coculescu Bogdan-Ioan. Burning mouth syndrome and allergens from the dental materials: a clinical study. In Conference: 12th Biennial Congress of the European Association of Oral Medicine, 11-14 September 2014, Gloria Hotels and Resort Antayla, Turkey (eds.), Oral Diseases, Volume 20, Issue Supplement s2, p. 20. 2014.
• Coculescu E. C., Țovaru Ș., Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondență). Epidemiological and etiological aspects of burning mouth syndrome. Journal of Medicine and Life, ISSN 1844-3117, ISSN 1844-3109, ISSN 1844-122x, 7(3), pp. 305-309, 2014.
• Coculescu E. C., Pârlătescu I., Gheorghe C., Coculescu Bogdan-Ioan. Algia bucală nespecifică. Problematica diagnosticului și a abordării pacientului. In Conferința Națională cu Participare Internațională " Viziunea Interdisciplinară în Medicina Dentară" , Facultatea de Medicină Dentară, Universitatea " Titu Maiorescu" , 13-15 mai 2014, București, p. 28. Editura Universității " Titu Maiorescu" București, ISBN 978-606-8002-92-7, 2014.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Purcărea V. L., Pahonțu E. Infecțiile digestive cu Salmonella enterica subspecia enterica rezistente la antibiotice - o problemă de sănătate publică. In Journal of Medicine and Life , 7 (Special Issue 1), p. 40. 2014.
• Stan C. A. (coord. ), Bălăeț C., Bogdan-Ioan Coculescu, Dincă G. V., Epuran S., Gherasim I., Hârșovescu T., Istode C., Tanasi M. C., Tudorache I. S., Vlaic S. G. Teste de pregătire pentru admiterea în învățământul superior medical. Editura ETNA, București, ISBN 978-973-1795-64-5, 2014.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Cojocaru M. Infecțiile digestive determinate de bacterii Gram-negative producătoare de beta- lactamaze cu spectru extins (BLSE) - o problemă de sănătate publică. In Conferința Nutriterapia - orientări actuale și de perspectivă, al treilea Congres Național cu participare internațională de Medicină Integrativă, al 23-lea Congres Național de acupunctură, al 28-lea Congres Național de Homeopatie (RO-INMED 2013), Supliment al Revistei Române de Acupunctură, ISSN 1233-1754, pp. 152-154. 2013.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Palade A. M., Cojocaru M. Multiresistant to antibiotics of S. Typhimurium strains producing extended spectrum beta-lactamases (ESBLs). In International Conference " Education and Creativity for a Knowledge based Society" 2013 (7th edition) - Medecine, Dental Medicine and Pharmacy, " Titu Maiorescu" University, Bucharest, pp. 18-20. Österreichish Rumanischer Akademischer Verein, Vienna, ISSN 2248-0048, ISBN 978-3-9503145-7-1, 2013.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Ghinescu M. Aspecte moleculare privind rezistența bacteriană la antibiotice. In International Conference " Education and Creativity for a Knowledge based Society" 2012 (6th edition) - Medecine and Dental Medicine, " Titu Maiorescu" University, Bucharest, pp. 236-241. Österreichish Rumanischer Akademischer Verein, Vienna, ISSN 2248-0048, ISBN 978-3-9503145-7-1, 2012.
• Purcărea V. L., Coculescu Bogdan-Ioan. Managementul riscului în practica curentă de laborator prin reevaluarea metodelor și procedurilor cuprinse în Protocoalele de lucru în vederea reducerii numărului erorilor asociate acestora, . Editura Universitară " Carol Davila" București, ISBN 978-973-708-618-1, 2012.
• Stanciu Adriana, Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondență). Studiu epidemiologic în neoplazia intraepitelială cervicală (CIN). Revista Medicină Modernă , 4, pp. 193-198, 2012.
• Stanciu Adriana, Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondență). Cellular Issues in Preneoplastic Lesions Associated with Human Papillomavirus (HPV) in 106 Female with Fertility Life. Aeronautical Medicine and Psychology Revue, 3, pp. 23-28, 2012.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Ghinescu Minerva. Molecular aspects of bacterial resistance to antibiotics . Education and creativity for a knowledge based society, Titu Maiorescu University Bucharest , 2012.
• Coculescu Bogdan-Ioan. Considerații asupra mecanismelor de rezistență bacteriană la antibiotice. Editura Universitară " Carol Davila" București, ISBN 978-973-708-592-4, 2011.
• Coculescu Bogdan-Ioan. Antimicrobial resistance induced by genetic changes. Journal of Medecine and Life, 2(2), pp. 114-123, 2009.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Palade A. M., Tatu-Chițoiu D., Ciontea S., Damian M. Studiul molecular al rezistenței la betalactamine a unor tulpini de Salmonella Typhimurium izolate de la copii cu diaree. In Congresul Anual al Asociației Medicale Române, Academia Româna. 2009.
• Coculescu B. I., Mărășoiu C., Enache M., Copaci I. Observații asupra diagnosticului de laborator în 13 cazuri de poliartrită reumatoidă. Revista de Medicină Militară, 1, pp. 39-45, 2006.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Taubner Corina. Tehnologia ADN recombinant - bază a clonării genetice. Revista de Medicină Militară, 2, pp. 157-170, 2006.
• Coculescu Bogdan-Ioan. Profilul ADN (amprenta genetică) - partea a II-a - Analiza prin reacția polimerazică în lanț (tehnica de amplificare genică - PCR). Revista de Medicină Militară, 4, pp. 329-325, 2006.
• Coculescu Bogdan-Ioan. Profilul ADN (amprenta genetică) - partea I. Revista de Medicină Militară, 3, pp. 241-251, 2006.
• Coculescu B. I., Flueraș M. Mecanismul mutațiilor genice. Revista de Medicină Militară, 4, pp. 325-333, 2005.
• Funduc I., Coculescu Bogdan-Ioan, Micu D. Studiul preliminar privind separarea electroforetică a proteinelor urinare și aplicarea sa în diagnosticul clinic. In Prima Conferință a Fundației de Laborator Clinic " Marcela Zamfirescu Gheorghiu" (actuală ALMR), Poiana Brașov. 2000.


Înapoi

   
© Ad Astra 2001-2013