Ad Astra Awards
Ad Astra Journal
Science library
White book
University rankings
Who's who
Publications
Theses and dissertations
Ad Astra association
 
Press releases
News
Events
Funding opportunities
 
Login
Registration
 
>> Românã
 
   
 

Belu, A., R.; Selsis, F.; Raymond, S., N.; Pallé, E.; Street, R.; Sahu, D. K.; von Braun, K.; Bolmont, E.; Figueira, P.; Anupama, G. C.; Ribas, I. . Habitable Planets Eclipsing Brown Dwarfs: Strategies for Detection and Characterization. The Astrophysical Journal (ApJ), 768 (2), p. 125 (11), 2013.

Abstract: English: see link below

PLANETE LOCUIBILE IN ECLIPSA CU PITICE CENUSII: STRATEGII DE DETECTIE SI CARACTERIZARE

Data fiind extrema proximitate a zonelor lor locuibile, piticele cenusii (PC) reprezinta tinte de mare valoare in cautarea de planete eclipsante apropiate (i.e. propice observatiilor subsecvente de spectroscopie de eclipsa). In acest articol, dezvoltam strategii de cautare pentru planete locuibile in elcipsa cu PC in functie de perioada lor orbitala locuibila maxima (P LOC ext). Planetele locuibile cu P LOC ext mai scurte decat lungimea utilizabila a unei nopti (e.g., 8-10 ore) pot fi cernute cu o completudine de 100% dintr-un singur loc intr-o singura seara (in infrarosu apropiat). PC mai luminoase necesita monitorizare continua pentru durate mai lungi, e.g., din spatiu sau cu o retea de telescoape distribuita in longitudine (raportam reusirea unei astfel de planificari cu 3 telescoape de 2 m, 13,5 ore neintrerupte). Printr-o simulare a cernerii celor 21 cele mai apropiate PC (pana la 23 ani-lumina), gasim ca probabilitatea de a detecta la minim o (1) planeta locuibilia eclipsanta este intre 4.5 (+5.6 / -1.4)% si 56 (+31 / -13) %, in functie de ipoteze. Calculam ca planete locuibile eclipsand PC pana la 15-30 ani-lumina pot fi caracterizate pentru biosemnaturi cu un telescop spatial de 6.5 m folosind 1% dintr-o misiune de 5 ani. Acest 1% se etaleaza pe un segment de numai 1/5 - 1/10 din acesti 5 ani.

Keywords: astrobiology, brown dwarfs, eclipses, infrared: planetary systems, instrumentation: spectrographs, solar neighborhood

URL: http://adsabs.harvard.edu/abs/2013ApJ...768..125B

Posted by Dr. Adrian R. Belu

Back

   
© Ad Astra 2001-2013