Ad Astra Awards
Ad Astra Journal
Science library
White book
University rankings
Who's who
Publications
Theses and dissertations
Ad Astra association
 
Press releases
News
Events
Funding opportunities
 
Login
Registration
 
>> Românã
 
   
 

Metodologie durabila pentru selectia membrilor comisiilor ce formeaza CNATDCU

Data: 08.02.2016Stimate domnule ministru Adrian Curaj,

Membrii asociatiei Ad Astra au aflat cu interes despre intentia dvs. de a propune o metodologie durabila pentru selectia membrilor comisiilor ce formeaza CNATDCU. Considerand aceasta preocupare ca una importanta pentru asezarea sistemului academic romanesc in parametri normali de functionare, asociatia noastra va propune sa luati in considerare urmatoarele detalii la implementarea metodologiei mentionate de dvs. in interviul din Revista 22
(http://revista22.ro/70251538/viitorul-cnatdcu-instan-de-apel-pentru-plagiate.html).

1. Propunerile pentru comitetul de selectie al membrilor CNATDCU sa poata fi facute de asociatiile profesionale si ONG-urile ce au in statut ca domeniu de activitate activitati academice, respectand criteriile minimale (1) persoanele propuse sa fie pofesori/CS I cu abilitare sau (2) sa fi fost membri ai unor comisii similare de evaluare si/sau selectie la universitati din strainatate.
2. Candidatii pentru comisiile CNATDCU ce vor intra pe lista comitetului de selectie sa fie propusi de asociatiile profesionale si ONG-urile ce au in statut ca domeniu de activitate activitati academice, respectand criteriile minimale (1) persoanele propuse sa fie profesori/CS I cu abilitare sau (2) sa fi fost membri ai unor comisii similare de evaluare si/sau selectie la universitati din strainatate.
3. In ambele instante mentionate mai sus, autopropunerile si lipsa criteriilor pe care sa le indeplineasca persoanele propuse nu vor face decat sa incetineasca si, posibil, sa vicieze procesul de selectie dedicat CNATDCU.
4. Comitetul de selectie sa aleaga membrii comisiilor CNATDCU fara sa mai existe un proces de votare al acestora de comunitatile domeniilor respective. Votarea unor candidati de comunitati intregi - de altfel greu definibile - nu este un procedeu fezabil la nivelul meritocratic al comisiilor de tipul celor din CNATDCU. Meritocratia nu poate fi impusa in mediul academic cu metodele politice ale democratiei.
5. Lansarea competitiei pentru ocuparea pozitiilor in comitetul de selectie si apoi in comisiile CNATDCU sa fie insotite de un pachet de informatii care sa contina inclusiv contractele cadru intre minister si membrii comitetului de selectie si intre minister si membrii comisiilor CNATDCU.

Cu respect,

Membrii asociatiei Ad Astra

http://docs.ad-astra.ro/solicitari_CNATDCU_080216.pdf

Posted by Mihai Miclăuș

08/02/16

   
© Ad Astra 2001-2013