Ad Astra Awards
Ad Astra Journal
Science library
White book
University rankings
Who's who
Publications
Theses and dissertations
Ad Astra association
 
Press releases
News
Events
Funding opportunities
 
Login
Registration
 
>> Românã
 
   
 

Reactie la interviul dlui ministru A. Curaj privind originalitatea si validitatea tezelor de doctorat

Asociatia Ad Astra saluta abordarea problemei originalitatii si validitatii tezelor de doctorat, asa cum a fost detaliata de dl ministru Adrian Curaj in interviul:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20658293-interviu-exclusiv-ministrul-adrian-curaj-des
pre-plagiatele-lui-ponta-oprea-toba-cine-cum-verifica-acum-inainte-doctoratele-copy-paste.
htm

(Sintetizat in: http://revista22.ro/70250645/in-cazul-acuzatiilor-de-plagiat-se-va-putea-apela-si-la-exper
ti-straini-pentru-verificare.html)


Asteptam cu interes implementarea cat mai grabnica a acestor masuri, ideal inainte de 1 februarie 2016. Consideram ca, asa cum se publica tezele de doctorat, trebuie publicate si cele de abilitare, teze care confera o autoritate mai importanta decat cele de doctorat.

De asemenea, asteptam publicarea urgenta a cv-urilor si a listelor de lucrari stiintifice ale membrilor CNATDCU, la fel ca si ale membrilor celorlalte comisii centrale (CNCS, CCCDI, CNFIS, CEMU etc). Consideram ca acest obiectiv poate fi lesne atins pana la 1 ianuarie 2016.

Obligativitatea publicarii cv-urilor membrilor comisiilor centrale a fost, in general, respectata in perioada 2010-2011, insa in ultimii ani a fost complet abandonata.

Reamintim ca membrii acestor comisii trebuie, conform legii, sa fie personalitati stiintifice. Respectarea acestei cerinte legale este demonstrata tocmai prin continutul acestor CV-uri si al listelor principalelor lucrari stiintifice originale aferente. Absenta din
spatiul public a acestor documente este de natura sa alimenteze diverse suspiciuni.

Ne asteptam ca primele teze de doctorat si de abilitare care vor fi publicate sa fie chiar cele ale membrilor guvernului, ale rectorilor si presedintilor senatelor universitare, ale celorlalti demnitari din ministerul educatiei nationale si cercetarii stiintifice, ale membrilor CNATDCU si ale celorlalte comisii centrale.


Asociatia Ad Astra

http://docs.ad-astra.ro/Calitatea_doctoratelor_dec_2015.pdf

Posted by Mihai Miclăuș

21/12/15

   
© Ad Astra 2001-2013