Premiile Ad Astra
Revista Ad Astra
Biblioteca de știință
Cartea albă
Topul universităților
Who's who
Publicații
Teze și dizertații
Asociația Ad Astra
 
Comunicate
Știri
Evenimente
Oportunități de finanțare
 
Login
Înregistrare
 
>> English
 
   
 

Reacție la interviul dlui ministru A. Curaj privind originalitatea și validitatea tezelor de doctorat

Asociația Ad Astra salută abordarea problemei originalității și validității tezelor de doctorat, așa cum a fost detaliată de dl ministru Adrian Curaj în interviul:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20658293-interviu-exclusiv-ministrul-adrian-curaj-des
pre-plagiatele-lui-ponta-oprea-toba-cine-cum-verifica-acum-inainte-doctoratele-copy-paste.
htm

(Sintetizat în: http://revista22.ro/70250645/in-cazul-acuzatiilor-de-plagiat-se-va-putea-apela-si-la-exper
ti-straini-pentru-verificare.html)


Așteptam cu interes implementarea cât mai grabnică a acestor măsuri, ideal înainte de 1 februarie 2016. Considerăm că, așa cum se publică tezele de doctorat, trebuie publicate și cele de abilitare, teze care conferă o autoritate mai importantă decât cele de doctorat.

De asemenea, așteptam publicarea urgentă a cv-urilor și a listelor de lucrări științifice ale membrilor CNATDCU, la fel ca și ale membrilor celorlalte comisii centrale (CNCS, CCCDI, CNFIS, CEMU etc). Considerăm că acest obiectiv poate fi lesne atins până la 1 ianuarie 2016.

Obligativitatea publicării cv-urilor membrilor comisiilor centrale a fost, în general, respectată în perioada 2010-2011, însă în ultimii ani a fost complet abandonată.

Reamintim că membrii acestor comisii trebuie, conform legii, să fie personalități științifice. Respectarea acestei cerințe legale este demonstrată tocmai prin conținutul acestor CV-uri și al listelor principalelor lucrări științifice originale aferente. Absența din
spațiul public a acestor documente este de natură să alimenteze diverse suspiciuni.

Ne așteptăm ca primele teze de doctorat și de abilitare care vor fi publicate să fie chiar cele ale membrilor guvernului, ale rectorilor și președinților senatelor universitare, ale celorlalți demnitari din ministerul educației naționale și cercetării științifice, ale membrilor CNATDCU și ale celorlalte comisii centrale.


Asociația Ad Astra

http://docs.ad-astra.ro/Calitatea_doctoratelor_dec_2015.pdf

Informație publicată de Mihai Miclăuș

21/12/15

   
© Ad Astra 2001-2013