Ad Astra Awards
Ad Astra Journal
Science library
White book
University rankings
Who's who
Publications
Theses and dissertations
Ad Astra association
 
Press releases
News
Events
Funding opportunities
 
Login
Registration
 
>> Românã
 
   
 

UPDATE 7 iulie - Asociatia Ad Astra cere publicarea online a CV-urilor directorilor de proiect Tinere Echipe 2014 - scrisoare deschisa adresata dlui Adrian Curaj

Domnule Adrian Curaj,

Asociatia Ad Astra urmareste indeaproape desfasurarea competitiei de proiecte Tinere Echipe 2014, coordonata de UEFISCDI. In acest sens am fost nevoiti sa apelam la instanta de judecata pentru aflarea bugetului total al competitiei. Chiar daca acesta ar fi trebuit inclus in Pachetul de informatii ce face parte integranta a Ordinului de lansare al competitiei, el ramane inca o necunoscuta.
Observam insa, ca in adresa UEFISCDI nr. 429/26.02.2015 spre ANCSI este prevazut un "buget estimativ pentru o rata de succes de 10%", confirmat si prin actul aditional nr. 24 din 23.02.2015 incheiat intre UEFISCDI si ANCSI.
Institutia pe care o conduceti a militat constant pentru transparentizarea procesului de evaluare al proiectelor. In acest sens, la competitiile anterioare (inclusiv Tinere Echipe 2012) CV-ul directorului de proiect s-a publicat pe site-ul UEFISCDI, masura pe care am salutat-o. Regretam ca aceasta nu se mai aplica in cazul prezentei competitii. Consideram imperios necesar ca CV-ul directorului de proiect (sectiunea B2 din cererea de finantare) sa fie facut public, mai ales in contextul in care 60% din scorul proiectului depinde de calitatea rezultatelor anterioare si capacitatea acestuia de a coordona activitati stiintifice. Prin continuarea acestei bune practici in procesul de evaluare veti evita posibilele nemultumiri din partea celor care se vor considera nedreptatiti (mai ales in contextul unei rate estimate de succes relativ mici).

In speranta ca veti da curs solicitarii noastre, va multumim anticipat.

Cu stima,
Asociatia Ad Astra

=====================
Raspunsul dlui Curaj*, din data de 5.06.2015:

"Catre,
Asociatia Ad-Astra

Referitor la solicitarea Dvs. din 03.06.2015, va precizam urmatoarele:
In competitiile din 2012 (Idei si Resurse Umane), publicarea CV-ului directorului de proiect a fost o conditie precizata in pachetele de informatii, aprobate prin Decizii ANCS.
Pachetul de informatii pentru Competitia TE 2014 nu prevede publicarea CV-ului directorului de proiect, in aceste conditii CV-ul nu a fost solicitat ca fisier/informatie distincta.
Intelegem apelul Dvs si, in virtutea transparentei, putem solicita CNCS-ului si ANCSI-ului aprobarea pentru publicarea CV-ului. Insa, avand in vedere ca in actuala competitie CV-ul este integrat in cererea de finantare, incarcata in format .pdf precum si faptul ca UEFISCDI respecta principiului de a nu interveni pe documentele incarcate de catre directorii de proiecte, CV-urile nu pot fi extrase din cererile de finantare. In consecinta, CV-urile vor fi solicitate directorilor de proiecte iar publicarea lor se va face, speram, inainte de afisarea rezultatelor, in conditiile primirii aprobarii de la CNCS si ANCSI.
Daca considerati oportuna abordarea noastra, vom initia demersurile necesare.


Cu stima,
Adrian CURAJ
Director General UEFISCDI"
=====================
* prin corespondenta purtata ulterior cu dl Curaj, am fost asigurati ca s-a cerut, in scris, permisiunea de a publica CV-urile directorilor de proiect atat la ANCSI cat si la CNCS (pana la data de 01.07.15 neexistand un raspuns din partea acestora).

***************************************** 7 iulie 2015
In legatura cu solicitarea Ad Astra de publicare a CV-urilor directorilor de proiecte TE 2014, UEFISCDI ne-a informat ca "CNCS nu poate interveni retroactiv, in procesul de derulare al competitiei, prin solicitarea suplimentara a CV-urilor [...]."
La aceasta se adauga imposibilitatea tehnica de a extrage informatia vizata din cererea de finantare.
In acest context, UEFISCDI, prin persoana dlui dir. gen. Adrian Curaj, ne-a asigurat ca CV-urile actualizate ale directorilor de proiecte castigatoare vor fi centralizate si publicate pe site-ul UEFISCDI odata cu faza de contractare.
Ad Astra a cerut in acelasi timp reintroducerea in Pachetele de informatii viitoare a notei conform careia "Sectiunile B2 (n.r. Curriculum vitae - max. 2 pagini) si B3 (n.r. Elemente definitorii ale realizarilor stiintifice remarcabile ale directorului de proiect - max. 4 pagini) ale aplicatiei vor fi publice. Acestea vor fi incarcate in platforma de depunere, atat sub forma a 2 fisiere .pdf separate cat si ca parte integranta a cererii de finantare.". Aceasta prevedere a fost inclusa in Pachetele de informatii ale competitiilor anterioare din cadrul programului Resurse Umane.
*****************************************

http://docs.ad-astra.ro/Scrisoare_deschisa_dlui_Adrian_Curaj.pdf

Posted by Mihai Miclăuș

03/06/15

   
© Ad Astra 2001-2013