Ad Astra Awards
Ad Astra Journal
Science library
White book
University rankings
Who's who
Publications
Theses and dissertations
Ad Astra association
 
Press releases
News
Events
Funding opportunities
 
Login
Registration
 
>> Românã
 
   
 

Invitatie pentru cercetatori care doresc sa se afilieze Institutului Roman de Stiinta si Tehnologie

Institutul Roman de Stiinta si Tehnologie (Romanian Institute of Science and Technology - RIST) este un institut de cercetare privat, non-profit, infiintat in anul 2009 (vedeti http://rist.ro/?ro=1 ).

Scopul RIST este de a asigura un sprijin institutional si administrativ adecvat, de nivel occidental, pentru cercetatorii de varf care doresc sa lucreze in Romania si care nu sunt satisfacuti de conditiile oferite de institutiile publice existente in tara. Prin aceasta, institutul spera sa atraga atat o parte semnificativa a oamenilor de stiinta romani din diaspora care doresc sa se reintoarca in tara cat si cercetatori de varf care lucreaza in prezent in alte institutii din tara, si, pe termen mediu, sa devina unul din institutele romanesti de varf.

RIST s-a infiintat prin extinderea Centrului de Cercetari Cognitive si Neuronale (Coneural), ca urmare a experientei pozitive a acestuia. Coneural gazduieste singurul Grup Partener din Romania al prestigiosului institut Max Planck din Germania.

RIST gazduieste cercetatori care isi asigura finantarea prin proiecte de cercetare finantate prin programele guvernamentale ( http://uefiscdi.gov.ro/articole/2858/Competitii-deschise-PNCDI-II--2012.html ), programele Consiliului European pentru Cercetare ( http://erc.europa.eu/funding-and-grants ), alte programe ale Uniunii Europene sau alte surse de finantare. RIST nu ofera posturi permanente.

Procedura de afiliere:

Cercetatorii din afara RIST care doresc sa candideze la obtinerea de finantari pentru proiecte care se vor derula prin RIST trebuie sa solicite acordul institutului transmitand la adresa office la rist punct ro o scrisoare de intentie si un curriculum vitae care include lista de publicatii. In urma acceptului institutului, cercetatorii pot candida la obtinerea de finantari mentionand institutul ca institutie gazda.

Institutul isi desfasoara activitatea in spatii inchiriate, deci institutul nu poate gazdui proiecte sau laboratoare care necesita instalatii sau conditii speciale care nu pot fi gazduite de cladiri de birouri sau alte spatii disponibile in mod normal pentru inchiriere (case, hale industriale, etc.). Institutul functioneaza in prezent in Cluj-Napoca; este posibila deschiderea unei filiale in Bucuresti in cazul in care exista interes pentru aceasta din partea cercetatorilor afiliati.

Directii strategice:

Directiile strategice ale institutului sunt:

Informatica si tehnologia informatiei;
Neurostiinte, stiinte cognitive, inteligenta artificiala, robotica, stiintele educatiei;
Modelare teoretica si computationala in diverse domenii ale stiintei si tehnologiei;
Studiul sistemelor complexe;
Stiinte sociale;
Matematica, in special matematica aplicata;
Stiintele Pamantului.

Institutul este insa deschis cercetatorilor din toate domeniile stiintei. Dezvoltarea unor directii de cercetare in cadrul stiintelor vietii in cadrul institutului este posibila in conditiile afilierii la institut a unui grup de cercetatori care sa creeze conditii sinergetice pentru o astfel de dezvoltare.

Conditii oferite:

In baza cheltuielilor indirecte (regiei) decontate in cadrul proiectelor finantate, institutul ofera birouri dotate la standarde occidentale, utilitatile si suportul administrativ: contabilitate, intocmirea situatiilor financiare ale proiectelor, derularea procedurilor de achizitii publice, consultanta juridica si financiara. Cota standard a regiei in institut este de 25% din cheltuielile directe. Cota regiei poate diferi in cazul proiectelor cu cerinte speciale - consum mare de energie electrica, inchirierea unor spatii speciale, etc.

Informatii suplimentare: http://rist.ro/?ro=1

Posted by Răzvan Florian

08/03/12

   
© Ad Astra 2001-2013