Ad Astra Awards
Ad Astra Journal
Science library
White book
University rankings
Who's who
Publications
Theses and dissertations
Ad Astra association
 
Press releases
News
Events
Funding opportunities
 
Login
Registration
 
>> Românã
 
   
 

Bursele nationale "UNESCO L'Oréal Pentru femeile din stiinta"

http://www.cnr-unesco.ro/ro/burse.php

Pentru al treilea an consecutiv programul de burse nationale UNESCO – L'Oreal "Pentru femeile din stiinta" continua sa ofere suport comunitatii stintifice locale prin lansarea unei noi editii. Incepand de astazi, cercetatoarele din Romania pot aplica pentru aceste bursele anuale private.

Programul de burse nationale UNESCO – L'Oréal "Pentru femeile din stiinta" se desfasoara in perioada noiembrie 2011 – iunie 2012.

La editia din 2012 se vor acorda doua burse pentru cercetare, una pentru o lucrare din domeniul Chimiei si una pentru o lucrare din aria Stiintelor Vietii. Valoarea unei burse se ridica la 42.000 lei, iar programul se adreseaza cercetatoarelor din Romania cu varsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obtinut titlul stiintific de doctor si urmeaza un program de pregatire postuniversitara in cadrul unei institutii acreditate de invatamant superior din tara.

Dosarele de aplicatie pot fi inscrise pana la data de 31 martie 2012 si urmeaza sa fie evaluate de un juriu format din reprezentanti ai Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO si ai L'Oréal Romania, precum si din cercetatori de renume din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.

Fiecare bursa va constitui sursa de finantare a unui proiect de cercetare derulat timp de zece luni, in cadrul unei institutii de cercetare din Romania. Proiectele selectate vor fi anuntate in luna iunie 2012, in cadrul unei ceremonii de premiere a castigatoarelor programului.

La prima editie a programului, finalizata in luna iunie a 2010, juriul a acordat o singura bursa in valoare de 42.000 lei cercetatoarei dr. Ruxandra JURCUT, care a derulat un program de cercetare in cadrul Catedrei de Cardiologie din Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C. C. Iliescu" din Bucuresti.

La cea de-a doua editie a programului de burse nationale UNESCO – L'Oréal "Pentru femeile din stiinta" au fost acordate doua burse, iar juriul a premiat pentru categoria Stiintelor Vietii proiectul dnei. Dr. Elena Butoi, cercetator la Institutul de Biologie si Patologie Celulara Nicolae Simionescu, care analiza rolul celulelor si moleculelor inflamatorii in accelerarea aterosclerozei. Rezultatele acestor studii vor conduce la o abordare inovativa a acestei maladii care este cauza principala a mortalitatii in tarile dezvoltate, inclusiv in Romania.

Bursa in domeniul Chimiei a fost acordata in 2011 Nicoletei Preda, doctor in inginerie chimica la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor. Proiectul sau de cercetare viza obtinerea de noi materiale compozite, cu posibile aplicatii in dezvoltarea de senzori si cataliza. Lumea are nevoie de stiinta, stiinta are nevoie de femei.

"Grupul L'Oréal, impreuna cu UNESCO, recunoaste si sustine excelenta stiintifica in toata lumea. Suntem fericiti sa vedem acest program evoluand atat de bine in Romania. De la an la an, juriul are o misiune din ce in ce mai dificila in a selecta cele doua burse, intrucat activitatea tinerelor cercetatoare romance este impresionanta, iar toate proiectele de cercetare propuse merita sa fie sustinute," a declarat Richard MATALON, Country Managing Director L'Oréal Romania.

"Cu fiecare editie a programului, comunitatea femeilor cercetator din Romania devine mai puternica si mai vizibila, ceea ce reprezinta un castig important pentru domeniul cercetarii romanesti. Finantarea unor proiecte stiintifice cu adevarat remarcabile sustine, de asemenea, progresul acestei zone, in timp ce tinerele cercetatoare beneficiaza de expunere internationala, prin afilierea la reteaua cercetatoarelor dezvoltata in cei 14 ani de parteneriat," a declarat Ani MATEI, Secretar General al Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO.

Programul UNESCO - L'Oréal "Pentru femeile din stiinta", la nivel global In ultimii 14 ani, programul initiat de UNESCO si L'Oréal sustine, la nivel international, implicarea femeilor in domeniul stiintific, promovand talentele promitatoare.

Pentru informatii suplimentare:

http://www.cnr-unesco.ro/ro/burse.php

Posted by Rãzvan Florian

27/02/12

   
© Ad Astra 2001-2013