Ad Astra Awards
Ad Astra Journal
Science library
White book
University rankings
Who's who
Publications
Theses and dissertations
Ad Astra association
 
Press releases
News
Events
Funding opportunities
 
Login
Registration
 
>> Românã
 
   
 

Programul de burse nationale UNESCO - L'Oréal "Pentru femeile din stiinta"

Considerand implicarea femeilor in cercetarea stiintifica un factor cheie pentru progresul economic, social si cultural, Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO si L'ORÉAL Romania, impreuna cu Academia Romana si Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) au lansat cea de a treia editie a programului de burse nationale UNESCO - L'Oréal "Pentru femeile din stiinta", incurajand implicarea si sustinerea dezvoltarii profesionale a femeilor in domeniul stiintei.

Programul de burse nationale UNESCO - L'Oréal "Pentru femeile din stiinta", derulat in Romania in acest an, a inceput la data de 23 noiembrie 2011 si se incheie la data de 12 iunie 2012, odata cu acordarea oficiala a bursei.

Aplicatiile de inscriere in program trebuie trimise pana la data de 31 martie 2012. Regulamentul programului si formularul de inscriere se gasesc pe site-ul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, la adresa: http://www.cnr-unesco.ro. La program poate participa orice tanara cercetatoare din Romania, cu varsta pana in 35 de ani, inclusa in sistemul doctoral/postdoctoral in cadrul unei institutii din tara noastra.

In aceasta cea de a treia editie a programului UNESCO - L'Oréal "Pentru femeile din stiinta", se vor oferi doua burse de studiu, in valoare de 42.000 de lei fiecare, una pentru domeniul Stiintelor Vietii si cealalta pentru Chimie. Bursa va fi utilizata pentru derularea de activitati de cercetare stiintifica, pe langa un institut de cercetare din Romania. Bursierele sunt selectate de catre un juriu local, din care fac parte reprezentanti ai CNR UNESCO, Academia Romana, ANCS si L'ORÉAL Romania.

Programul va continua si in anii urmatori si se va extinde, in fiecare an, in ceea ce priveste numarul si valoarea burselor. Parteneriatul dintre UNESCO si L'Oréal este un model de parteneriat public-privat si a inceput, la nivel mondial, in urma cu 13 ani, prin lansarea programului de burse si premii internationale "For Women in Science", un program de referinta pentru lumea cercetarii. De altfel, ne dorim ca si in Romania, prin intermediul acestui program, sa dezvoltam comunitatea femeilor cercetator si sa incurajam tinerele sa isi urmeze vocatia.

In acest sens va lansam rugamintea de a ne spijini in demersul de promovare a programului Bursele nationale UNESCO - L'Oréal "Pentru femeile din stiinta" la nivelul institutiei pe care o conduceti si catre colaboratorii dumneavoastra potential interesati de acest demers.

Cu deosebita consideratie,

Gilles ANTOINE
Country Managing Director
L'ORÉAL ROMANIA

Ani MATEI Secretar General
COMISIA NATIONALA A ROMANIEI PENTRU UNESCO

Posted by Rãzvan Florian

19/02/12

   
© Ad Astra 2001-2013