Transparență și obiectivitate în administrarea cercetării din România - Proiect finanțat prin Phare
Despre proiect
Studii și analize
Ghiduri de acțiune
Monitorizarea organismelor guvernamentale
Problemele competiției CEEX 2006
Chestionar
Mese rotunde
Petiție pentru rezolvarea unor probleme importante ale cercetării din România
 
Asociația Ad Astra
Contact
 
Portalul Ad Astra
   
 

Masa rotundă "CEEX în perspectivă duală: finanțator - cercetători"

Această masă rotundă a avut loc în 22 iulie 2006 la Universitatea din București și a constat într-un dialog între dl. Anton Anton, secretar de stat, președintele Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică (ANCS) și cercetători implicați în programul CEEX sau interesați de îmbunătățirea programelor de finanțare a cercetării din România.

Acest eveniment a fost organizat de asociația Ad Astra a cercetătorilor români, Solidaritatea Universitară și Asociația Fulbright Alumni din România (AFAR), în cadrul proiectului "Transparență și obiectivitate în administrarea cercetării din România", proiect derulat de către asociația Ad Astra a cercetătorilor români și finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul programului Phare 2003 - Consolidarea Societății Civile în România. Evenimentul a făcut parte și din seria de workshopuri trilaterale Ad Astra / Solidaritatea Universitară / AFAR.

În prima parte a discuțiilor, dl. Anton Anton a răspuns problemelor apărute în cadrul programului CEEX, sintetizate de asociația Ad Astra prin consultarea directorilor de proiect și evaluatorilor implicați (vedeți materialul "Probleme constatate în cadrul competiției de proiecte de cercetare-dezvoltare complexe (CEEX), sesiunea 2006"). În a doua parte a discuțiilor, dl. Anton a răspuns întrebărilor cercetătorilor aflați în sală. Au fost invitați să participe la masa rotundă 180 de cercetători cu publicații ISI din București, înscriși în baza de date Ad Astra, și au participat 28 de persoane.

Sinteza discuțiilor (PDF)

Anunțul evenimentului (PDF)

   
© Ad Astra 2005-2009