Transparență și obiectivitate în administrarea cercetării din România - Proiect finanțat prin Phare
Despre proiect
Studii și analize
Ghiduri de acțiune
Monitorizarea organismelor guvernamentale
Problemele competiției CEEX 2006
Chestionar
Mese rotunde
Petiție pentru rezolvarea unor probleme importante ale cercetării din România
 
Asociația Ad Astra
Contact
 
Portalul Ad Astra
   
 

Proiectul "Transparență și obiectivitate în administrarea cercetării din România" a fost derulat de către asociația Ad Astra a cercetătorilor români în perioada decembrie 2005 - noiembrie 2006 și a fost finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul programului Phare 2003 - Consolidarea Societății Civile în România.

Proiectul a avut drept scopuri îmbunătățirea obiectivității și transparenței în politicile științifice și finanțarea publică a cercetării din România, precum și descurajarea corupției din acest domeniu. În cadrul proiectului s-a monitorizat respectarea legislației referitoare la finanțarea publică a cercetării, respectarea normelor internaționale de bună practică în domeniu, obiectivitatea și transparența procesului de evaluare și finanțare. S-au diseminat pe plan național bunele practici internaționale în domeniu, iar cercetătorii au fost încurajați să acționeze pentru apărarea propriilor drepturi și împotriva corupției din domeniu.

Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Pentru informații despre celelalte programe finanțate de Uniunea Europeană în România, cât și pentru informații detaliate privind aderarea României la Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene în România.

   
© Ad Astra 2005-2009