Ad Astra Awards
Ad Astra Journal
Science library
White book
University rankings
Who's who
Publications
Theses and dissertations
Ad Astra association
 
Press releases
News
Events
Funding opportunities
 
Login
Registration
 
>> Română
 
   
 

Cum pot deveni membru al asociației Ad Astra   

Condiții pe care trebuie să le îndeplinească membrii asociației

Conform statutului (art. 11) și regulamentului asociației, pot deveni membri asociați persoane fizice care îndeplinesc următoarele cerințe:

 • Au absolvit un program de masterat sau doctorat, sau studiază în cadrul unui program de doctorat;
 • Au o activitate de cercetare susținută, dovedită prin publicații și / sau lucrare de masterat / doctorat cu înaltă relevanță științifică. Publicațiile trebuie să îndeplinească următoarele criterii:
  • Cel puțin două publicații trebuie să fie peer-reviewed și să aibă ca prim autor persoana care dorește să devină membră a asociației. Dintre acestea, una poate fi teza de doctorat a persoanei.
  • Cel puțin una dintre publicații trebuie să aibă relevanță internațională:
   • să fie publicată în reviste științifice internaționale din fluxul principal (adică indexate de ISI Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index, Arts and Humanities Citation Index);
   • sau în lucrări ale conferințelor principalelor asociații internaționale de specialitate;
   • sau (în) cărți publicate la edituri recunoscute pe plan internațional.
 • Își exprimă în scris dorința de asociere (printr-un email).

De asemenea, pot deveni membri asociați persoane juridice care activează în domeniul educației și al cercetării, cum ar fi: asociații ale cercetătorilor, instituții de cercetare sau învățământ.

Calitatea de membru asociat se acordă prin votul membrilor asociației, inițiat de un promotor, cu o majoritate de minimum 80% din voturile exprimate și având un cvorum de minimum 20% din membrii asociației. Fie un cvorum mai mic, fie lipsa acestei majorități semnifică amânarea aceptarii candidatului.


Cotizația

Cotizația anuală a membrilor este de 20 de dolari americani. Cotizația pentru fiecare an se achită până la 15 aprilie inclusiv.

Donații voluntare, în plus față de cotizația minimă, sunt binevenite.

Modalități de plată a cotizației

 

Procedura de înscriere în asociație

1. Dacă nu sunteți încă înregistrat pe site-ul nostru, vă rugăm să vă înregistrați. Această înregistrare este gratuită și poate fi făcută de oricine, fără nici o obligație. Prin înregistrare, veți avea o pagină personală pe site-ul nostru, posibilitatea de a vă înregistra publicațiile, de a contribui cu știri, evenimente și oportunități de finanțare, etc.

2. Vă rugăm să ne scrieți pentru a vă manifesta interesul de a deveni membru al asociației. Mesajul trebuie să conțină o scrisoare de intenție, care va prezenta motivele pentru care doriți să vă înscrieți în asociație. La același email, vă rugăm să atașați un scurt CV, cuprinzând lista publicațiilor dvs. Dacă datele din CV și lista publicațiilor importante există pe un site web, sau în profilul dvs. de pe situl Ad Astra, este suficient să includeți în mail un link spre pagina respectivă.

3. Dacă înscrierea dvs. este aprobată de membrii asociației prin vot, vă vom trimite un email de acceptare a cererii de înscriere. Ulterior, vă rugăm să plătiți cotizația pentru primul an. Dacă o achitați prin transfer bancar, vă rugăm să anunțați efectuarea plății printr-un email.

4. La câteva zile după plata cotizației, veți fi înscris pe lista membrilor Ad Astra și pe grupul de discuții al membrilor.

    
© Ad Astra 2001-2013